Burdur Haber

Burdur Haber

Cremna Antik Kenti

Cremna Antik kenti Burdur’a 45 km. uzaklıkta bulunan Bucak ilçesinin 25 km. doğusundaki Çamlık Köyündedir. En parlak dönemini M.S. II yy.da yaşayan Cremna Antik Kenti bir Psidya şehridir. Roma Çağı’na ait eserler hala ayaktadır. Akropol (yukarı şehir) kısmında forum (meydan), bazilika (mahkeme salonu) kilise Elsodra (Kemerli yapısı) ve kütüphane yapısı vardır. Bu binada yapılan kazılar sonunda içinden 9 adet mermer tanrı heykeli ortaya çıkarılmıştır. Bunlar Burdur Müzesinde sergilenmektedir.
Cremna Antik kenti Burdur’a 45 km. uzaklıkta bulunan Bucak ilçesinin 25 km. doğusundaki Çamlık Köyündedir.

Cremna Antik Kenti

Kremna Antik Kenti, Pisidialılar tarafından kurulmuştur; fakat bilinen ilk halkı Solmoslulardır.

Kremna Antik Kenti tarihi boyunca birçok medeniyetin hakimiyetine girmiştir. Bu antik kenti diğerlerinden farklı kılan özellik ise ızgara planlı bir mimariye sahip olmasıdır. Bazilika, Exsedra, kütüphane, tiyatro ve anıtsal çeşme başta olmak üzere birçok kalıntı getirmiştir günümüze. Bina tabanında bulunan mozaik döşeme oldukça dikkat çekicidir.

Aynı zamanda; Büyük ve Küçük Athena, Leto, Hygeia, Nemesis giyimli kadın, Apollon, Herakles ve Askepios heykelleri bulunmaktadır. Kesinlikle görülesi bir yerdir. Yapıları sizi çok şaşırtacak ve hayranlığınızı kazanacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar